zondag 7 december 2014

Waarom een #ELO?

Hierom gebruiken wij al jaren een #ELO.

De 12 voordelen van #leerplatformen

Een leerplatform of elektronische leeromgeving (ELO) is een softwaretoepassing die een educatieve inhoud en organisatie van #leerprocessen aanbiedt. Hij draagt bij in het gebruik van de mogelijkheden van #e-learning. Troaches en deelnemers hebben op het leerplatform toegang tot gemeenschappelijke middelen, communicatiemiddelen en informatie, niet alleen binnen maar ook buiten de organisatie. Een voordeel dat een leerplatform biedt is dat de kosten van het verstrekken relatief laag zijn, vooral op cloud-gebaseerd systemen die geen of weinig ondersteuning en onderhoud nodig hebben. Met deze investering kunnen organisaties een groot aantal voordelen behalen die we hier kort benoemen:

1. Betere organisatie van informatie en communicatie
Door een leerplatform hebben alle deelnemers, troaches en leidinggevenden de informatie die ze nodig hebben wanneer ze deze nodig hebben.

2. Toegenomen betrokkenheid van leidinggevenden
Door het gebruik van een leerplatform zijn leidinggevenden beter geïnformeerd over het leerproces van hun medewerker en het nieuws binnen de organisatie.

3. Meer kansen voor zelfstandig leren
Een leerplatform biedt een grote verscheidenheid aan leermiddelen en kan hierdoor worden aangepast aan de behoeften van een individuele deelnemer en hierdoor zelfstandig leren motiveren en aanmoedigen

4. Verbeterd de kwaliteit en het bereik van leermiddelen
Een leerplatform geeft troaches toegang tot een aantal digitale tools waarmee ze hun leerstof en oefeningen kunnen uitbreiden om zo coaching en trainingen aantrekkelijker, leuk en motiverend te maken voor deelnemers.

5. Betere monitoring en evaluatie van ontwikkelen
Een leerplatform helpt troaches en deelnemers beter het proces van coachen en trainen te begrijpen.

6. Meer mogelijkheden voor samenwerking en interactie
In een leerplatform zijn er verschillende mogelijkheden voor troaches om onderling lesplannen en informatie uit te wisselen. En voor deelnemers biedt het de mogelijkheid om samen te werken aan projecten met bijvoorbeeld video en blogs.

7. Een verbetering van de digitale vaardigheden
Leerplatforms helpen bij het ontwikkelen van technologische vaardigheden, samenwerkingsvaardigheden en helpt bij het kritisch denken over de digitale technologie.

8. Helpt om optimaal gebruik te maken van troach-tijd
Met een leerplatform besparen troaches tijd op reguliere administratieve taken en hebben hierdoor meer tijd te besteden aan hun kernactiviteiten: trainen en coachen. Optimale tijd betekend voor de organisatie lagere kosten.

9. Het faciliteren van strategisch leiderschap en management
Met behulp van een leerplatform kan het management profiteren van snellere communicatie tussen alle betrokken partijen.

10. Het ondersteunen van extra ontwikkelbehoeften
Een leerplatform biedt de mogelijkheid de virtuele leeromgeving te personaliseren en aan te passen bij de behoeften van een individuele deelnemer die bijvoorbeeld anders leert.

11. Goede controle op het gedrag en de aanwezigheid van de deelnemer
De rapportage tool in een leerplatform geeft troaches informatie over het gedrag en de aanwezigheid van deelnemers in de leeromgeving. Deze informatie kan ook gemakkelijk gedeeld worden met bijvoorbeeld het management.

12. Het bouwen aan een identiteit en community
Een leerplatform helpt bij het verhogen van de organisatie democratie en geeft deelnemers een stem wat vaak leidt tot een sterkere samenhorigheid met de organisatie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten